Anasayfa / Haberler / Sendikamızdan Haberler / Bağımsız Enerji Sen Kamuda Tasarruf Paketi Hakkında Basın Açıklaması Yaptı
Bağımsız Enerji Sen Kamuda Tasarruf Paketi Hakkında Basın Açıklaması Yaptı

Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında personele sunulan servis hizmetinin kaldırılmasıyla ilgili Bağımsız Enerji Sen\'den açıklama geldi. Enflasyon altında ezilen sabit gelirli kamu çalışanına sağlanan servis hakkının elinden alınamayacağı ifade edildi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ ile Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında kamu çalışanlarına sağlanan servis hizmeti tamamen kaldırılmıştır.

Bağımsı Enerji Sen Genel Başkanı Murat Kınaç’ın yaptığı açıklamada; Bu karar ile devletimizin sağlamayı hedeflediği tasarruftan ziyade kamu çalışanın mağduriyeti söz konusu olacaktır. İfadesini kullanan Bağımsı Enerji Sen Genel Başkanı Murat  Kınaç, şunları kaydetti.

“Tasarruf tedbiri derken fazla ve gereksiz harcamaların kısılması veya idareli kullanılması gerekirken, kamu personelinin bir açığını kapatmak, ulaşım giderine katkı sağlamak için konulmuş olan servis hizmetinin kaldırılması devlet için küçük bir tasarruf sağlayacak olabilir ancak çalışanlar için büyük bir külfet oluşturacaktır.

Emek ve alın terinden tasarruf olmaz!

Ayrıca enflasyon altında ezilen sabit gelirli kamu çalışanına sağlanan servis hakkının elinden alınması mevcut ekonomik koşullarda ulaşım giderini artıracağı gibi hali hazırda çözüm bekleyen trafik çilesini de içinden çıkılmaz hale getireceğini ifade ediyoruz.

Devletin ve milletin içinde bulunduğu ekonomik açıdan sıkıntılı süreci dikkate alarak tasarruf tedbirlerini sendikamız olarak önemsiyoruz. Ama uygulanacak tedbirlerinin kıt-kanaat geçinen memur ve emekliye tanınan haklardan kesinti yoluyla  yapılmamasını ve bu noktada alınan tasarruf tedbirleri kararlarının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”  şeklinde konuştu.

YORUM YAZ