7.8
Ankara, Türkiye
Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Koluna
Ä°liÅŸkin Toplu SözleÅŸme
Koruyucu giyim malzemesi
MADDE 1- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluÅŸların fabrika, atölye, laboratuvar, maden ocakları, sanayi tesisleri ve akaryakıt istasyonları ile petrol boru hatları veya açık arazi ÅŸartlarında görev yapan personeline, hizmetin gereÄŸi olarak görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi ayni veya nakdi olarak verilir. Unvan ve iÅŸe göre farklılıklar göz önünde tutulur. Ä°ÅŸkolundaki kullanılan bütün koruyucu kiÅŸisel donanım malzemeleri için kurumlar arasında aynı fiyat tarifesi baz alınır. Bu yardım her yıl Ocak ayında uygulanır.
Okul servisi desteÄŸi
MADDE 2- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluÅŸlarda çalışan kamu görevlilerinin çocukları da diÄŸer statülerdeki personelin çocuklarının ücretsiz olarak yararlandığı okul servislerinden aynı ÅŸekilde ücretsiz olarak yararlandırılır. Servis kullanmayan personele servis için büyükÅŸehirlerdeki düzeyde bir ücret ödenir.
Ücretsiz sosyal servis
MADDE 3- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluÅŸların baraj, termik santral, fabrika, trafo ve benzeri iÅŸ yerlerinde çalışan kamu görevlileri ile aile fertleri de diÄŸer statülerdeki personel ile aile fertlerinin ücretsiz olarak yararlandığı sosyal servislerinden aynı ÅŸekilde ücretsiz olarak yararlandırılır. Buna iliÅŸkin usul ve esaslar en geç 31/1/2023 tarihine kadar kurum yetkilileri ile bu hizmet kolunda yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.
Madencilik ve petrol faaliyetlerinin incelenmesi ve denetlenmesinde gündelik
MADDE 4- (1) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü, MTA Genel MüdürlüÄŸü, TKÄ° Genel MüdürlüÄŸü, TTK Genel MüdürlüÄŸü, ETÄ°MADEN Ä°ÅŸletmeleri Genel MüdürlüÄŸü, DSÄ° Genel MüdürlüÄŸü, EÜAÅž Genel MüdürlüÄŸü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden AraÅŸtırma Kurumu tarafından madencilik faaliyetleri ile 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu kapsamında petrol faaliyetlerinin incelenmesi ve denetlenmesi için memuriyet mahalli dışına görevlendirilen personel hakkında da 3213 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin ikinci fıkrası hükmü uygulanır.
Vardiya servisi
MADDE 5- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluÅŸlarda normal mesai saatleri dışında vardiyalı çalışan kamu görevlilerine iÅŸe geliÅŸ ve gidiÅŸlerinde servis hizmeti saÄŸlanır. Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda mesai günleri gidiÅŸ-geliÅŸ bedeli dikkate alınarak aylık toplu taşıma kartı bedeli ödenir.
Araç kullananlara ilave ücret
MADDE 6- (1) Åžoför kadro ve pozisyonlarında görev yapanlar hariç olmak üzere, iÅŸkolundaki bütün kurumlarda görevlerini aynı zamanda araç kullanarak fiilen yerine getiren personele aylık en az 1000 TL araç kullanım ücreti ödenir.
Çocuk Yardımı
MADDE 7- (1) Çocuk Yardımı ücreti çocuk başına en düÅŸük memur aylık maaşının %25’inden az olmamak üzere ödenir.
Ek Özel Hizmet Tazminatı
MADDE 8- (1) Ä°ÅŸkolundaki her kurum kendi iÅŸleri için Ek Özel Hizmet Tazminatı kapsamına giren bütün iÅŸlerini her yıl belirleyip Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirir. Ek Özel Hizmet Tazminatı Teknik Hizmet sınıfındaki en üst unvan baz alındığında her gün için en düÅŸük memur aylık maaşının %3’ü olarak ödenir.
(2) Ek Özel Hizmet Tazminatı gidildiÄŸi gün kadar her üç ayda bir ödenir. Herhangi bir gün sınırı uygulanmaz.
Döner Sermayeden personelin faydalanması
MADDE 9- (1) Ä°ÅŸ kolumuzdaki kurumların döner sermaye iÅŸletmelerinin gelirlerinin en az %70’i personele nakdi ödenir.
ÖÄŸlen YemeÄŸi veya Yemek Ücreti Ödenmesi
MADDE 10- (1) Ä°ÅŸ kolundaki bütün kurumlarda 50 kiÅŸi üzerinde personel çalışan birimlerde öÄŸlen yemeÄŸinin verilmesi, 50 kiÅŸi altında veya yemek hizmeti saÄŸlanamadığı durumlarda yemek ücretinin BüyükÅŸehirlerle denk rakamlarda ödenir.
(2) Vardiyalı çalışılan iÅŸyerlerinde vardiyadaki öÄŸün yemeÄŸi saÄŸlanır, saÄŸlanamadığı durumlarda yemek ücreti BüyükÅŸehirlerle denk rakamlarda ödenir.
Kadroya Geçenlere Derece Verilmesi
MADDE 11- (1) Kadroya geçen sözleÅŸmeli personel ile daha sonra iÅŸe giren personel daha önceki toplu sözleÅŸme dönemlerinde derece almadı ise bir 1 derece verilir.
Ä°ÅŸyeri Servisi
MADDE 12- (1) Ä°ÅŸkolundaki kurumlar personeline ikametgahından iÅŸyerine kadar servis hizmeti verir. Servis hizmeti veremediÄŸi durumlarda kurum ve yetkili sendika tarafından belirlenen ulaşım tazminatı öder.
Ä°ÅŸyeri KreÅŸi
MADDE 13- (1) Ä°ÅŸkolundaki kurumlar personelinin kreÅŸ çağındaki çocuklarına kreÅŸ hizmeti saÄŸlar. KreÅŸ hizmeti veremediÄŸi durumlarda kurum ve yetkili sendika tarafından belirlenen kreÅŸ tazminatı öder.
Afet Yardımı ve Tazminatı
MADDE 14- (1) Ä°ÅŸkolumuzdaki kurumların personeli herhangi bir afete maruz kaldığında personel maaşının 10 katından az olmamak üzere kurum ve yetkili sendika tarafından belirlenen tutarda toplu afet yardımı ödenir.
(2) Kurum ve yetkili sendika tarafından belirlenen süre boyunca afete maruz kalan personele maaşının %25’inden az olmamak üzere belirlenen süre boyunca maaşına ek olarak Afet Tazminatı ödenir.
Günlük Harcırahları
MADDE 15- (1) Günlük harcırah tutarlarının alt sınırı en düÅŸük memur maaşının %5’i olarak uygulanır.
Yüksek EÄŸitim Tazminatı
MADDE 16- (1) Yüksek Lisans ve Doktora yapanlara verilen derece artışı yanında Yüksek Lisans ve Doktora için ayrı ayrı en düÅŸük memur maaşının %5’i kadar her ay Yüksek EÄŸitim Tazminatı ödenir.
Unvan DeÄŸilikliÄŸi ve Görevde Yükselme Sınavının Her Yıl Yapılması
MADDE 17- (1) Unvan deÄŸiÅŸikliÄŸi ve görevde yükselme sınavları her yıl düzenlenir. Yazılı sınav harici baÅŸkaca bir sınava gerek duyulmaz.
(2) EÄŸitim sonucu bir unvan kazananların kurumca yapılacak ön tespitler ile mezuniyetine denk unvan deÄŸiÅŸikliÄŸine müsait kadro bulunması ve baÅŸka bir personel tarafından da talep edilmediÄŸinin tespiti sonrası doÄŸrudan unvan deÄŸiÅŸikliÄŸi uygulanır. Tespit iÅŸlemleri için her 3 ayda bir kurum bünyesinde e-devlet ÅŸifresi ile talepler toplanır.
Fazla Mesai Ücreti
MADDE 18- (1) Fazla mesai ücreti en az en düÅŸük memur maaşının %1’i olarak uygulanır.
Mühendislere Ağır ve Tehlikeli Ä°ÅŸ Tazminatı
MADDE 19- (1) Ağır ve tehlikeli sınıfta yer alan iÅŸlerde fiilen çalışan Mühendislere en düÅŸük memur maaşının %20’sinden az olmamak üzere Ağır ve Tehlikeli Ä°ÅŸ Tazminatı ödenir.
Mühendislere Mali Sorumluluk Tazminatı
MADDE 20- (1) HakediÅŸ, Kabul, Ä°hale vb mali konularda imza atan Mühendislere en düÅŸük memur maaşının %20’sinden az olmamak üzere Mali Sorumluluk Tazminatı ödenir.
KİT Personeli Tayin Hakları
MADDE 21- (1) KÄ°T personelinin baÄŸlı olduÄŸu bakanlık içerisinde 5 yıl sonrası tayin ve becayiÅŸ ile eÅŸ durumu tayini hakkı verilir.
Üretim yapan KÄ°T personeline Üretim Pirimi ödenmesi
MADDE 22– (1) Üretim yapan KÄ°T’lerde Memur ve SözleÅŸmeli personele KÄ°T Yönetimi ve Yetkili Sendikanın belirlediÄŸi oranda Üretim Pirimi verilir.
Refakat Ä°zni
MADDE 23- (1) Personelin 1. Derece yakınlarının çalışılan ÅŸehir dışında bulunması halinde süreye yol izinleri de dahil edilir.
İş Riski Tazminatı
MADDE 24- (1) Ofis ortamı dışında; arazi, maden sahası, fabrika, ÅŸantiye vb riskli yerlerde çalışan personele, iÅŸ yeri tehlike sınıfına göre Ä°ÅŸ Riski Tazminatı verilir.
Mesleki Sorumluluk Sigortası
MADDE 25- (1) HakediÅŸ ve kontrol iÅŸlerinde sorumlu olanlar ile emri altında kadrolu veya taÅŸeron iÅŸçi çalıştıran birimlerde, iÅŸveren vekili konumundaki iÅŸçilerin sevk ve idaresinden sorumlu personele kurumu tarafından sorumluluÄŸu tutarında Mesleki Sorumluluk Sigortası yaptırılır.
ÖÄŸrenim Yardımı
MADDE 26- (1) EÄŸitimini bir üst seviyeye çıkaracak veya ek bir eÄŸitim alacak personele ve bakmakla yükümlü olduÄŸu eÅŸ ve çocuklarına ÖÄŸrenim Yardımı verilir.
Vardiya Ücreti
MADDE 27- (1) Gündüz vardiyası dışında mesaiye gelen personele ek Vardiya Ücreti ödenir.
Yüksek Gerilim Tazminatı
MADDE 28- (1) Ä°ÅŸ kolumuzdaki kurumların yüksek gerilim trafolarından sorumlu ve tamir bakım gibi iÅŸlemler dolayısı ile maruziyet altında olan peronele Yüksek Gerilim Tazminatı verilir.
Lojmandan faydalanma
MADDE 29- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan EÜAÅž, ETÄ°MADEN ve Åžeker Fabrikaları Genel Müdürlüklerinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerine göre istihdam edilen personel; anılan kurumlarda 4857 sayılı Ä°ÅŸ Kanununa tabi personelin ücretsiz kaldığı misafirhane niteliÄŸinde olmayan yatakhanelerden aynı ÅŸekilde ücretsiz olarak yararlandırılır.
Hizmet tahsisli konutlar
MADDE 30- (1) Türkiye Kömür Ä°ÅŸletmeleri Genel MüdürlüÄŸünün Çan ve Tunçbilek\'te bulunan kamu konutları ile kontrol müdürlükleri, Türk Åžeker Fabrikaları Genel MüdürlüÄŸünde bulunan Van ErciÅŸ Åžeker Fabrikası, Elazığ ve ÇarÅŸamba Åžeker Fabrikaları ile Eti Maden Ä°ÅŸletmeleri Genel MüdürlüÄŸünün Kırka Bor Ä°ÅŸletme MüdürlüÄŸünde bulunan kamu konutları 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 3 üncü maddesinin (d) bendi uyarınca hizmet tahsisli konut kapsamında sayılır ve anılan kanunun 5 inci maddesine göre bu konutlardan kira bedeli alınmaz.
Fazla çalışma ücreti
MADDE 31- (1) Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt Ä°kmal ve NATO POL Tesisleri Ä°ÅŸletme BaÅŸkanlığı, EÜAÅž, TEÄ°AÅž, TEDAÅž genel müdürlüklerinin taÅŸra teÅŸkilatında istihdam edilen memur ve sözleÅŸmeli personelden resmi ve dini bayram günlerinde görev yapanlara fiilen çalıştıkları her gün için yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 3 katının 6 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenir.
MTA kamplarında ve araÅŸtırma gemilerinde görev yapan personele yemek yardımı
MADDE 32- (1) Maden Tetkik ve Arama Genel MüdürlüÄŸüne baÄŸlı kamplarda ve araÅŸtırma gemilerinde görev yapan kamu görevlileri de, iÅŸçiler için oluÅŸturulmuÅŸ ücretsiz yemek servisinden iÅŸçiler gibi yararlandırılır.
(2) Anılan kamp ve araÅŸtırma gemilerinde görev yapanlardan birinci fıkra hükmünden yararlanamayan kamu görevlilerine, bu kamplarda iÅŸçilere saÄŸlanan ÅŸekilde ücretsiz yemek verilir.
(3) Yemek saÄŸlanamayan personele yemek ücreti ödenir.
MTA personeline ilave ödeme
Madde 33- (1) Maden ve Tetkik Arama Genel MüdürlüÄŸü taÅŸra teÅŸkilatında istihdam edilen kamu görevlilerinin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 15 puan ilave edilir.
TENMAK personeline ilave ödeme
Madde 34- (1) Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden AraÅŸtırma Kurumunun taÅŸra teÅŸkilatında istihdam edilen kamu görevlilerine her ay 500 TL ilave ücret verilir.
TEÄ°AÅž yük tevzi müdürlüklerinde çalışan teknik personele ilave ücret verilmesi
MADDE 35- (1) Türkiye Elektrik Ä°letim A.Åž. Genel MüdürlüÄŸü Yük Tevzii Müdürlüklerinde vardiya görevi yapan teknik personelin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 10 puan ilave edilir.
TEÄ°AÅž canlı hat bakımı kapsamında uçuÅŸlara katılanlara ilave ücret verilmesi
MADDE 36- (1) Türkiye Elektrik Ä°letim A.Åž. Genel MüdürlüÄŸü canlı hava hat bakım ve kontrolleri kapsamında memur ve sözleÅŸmeli personel olarak istihdam edilen teknik personele, hat bakımı ve kontrolüne yönelik olarak fiilen uçuÅŸa katıldıkları her gün için (900) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ilave ücret ödenir. Bu ÅŸekilde bir ayda yapılacak ödeme tutarı (6.400) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemez.
TEÄ°AÅž canlı bakım birimlerinde çalışanlara ilave ücret verilmesi
MADDE 37- (1) Türkiye Elektrik Ä°letim A.Åž. Genel MüdürlüÄŸü canlı bakım birimlerinde memur ve sözleÅŸmeli personel olarak istihdam edilen teknik personele her ay 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranlarına 5 puan ilave edilir.
Bazı EÜAÅž personeline ek ödeme
MADDE 38- (1) Elektrik Üretim A.Åž. Genel MüdürlüÄŸü kadro veya pozisyonlarında bulunanlardan Karakaya, Ermenek, Gezende, Batman, Alpaslan, Deriner, Muratlı, Sarıyar, Demirköprü, Karkamış, Kılıçkaya ve Gökçekaya hidroelektrik santralleri ile AfÅŸin-Elbistan B Termik santrallerinde ve AfÅŸin-Elbistan A Termik Santrali ile AfÅŸin Elbistan Linyitleri Takip ve Koordinasyon Ä°ÅŸletme Müdürlüklerinde, DoÄŸu Karadeniz ve Yöresi, Hirfanlı ve Yöresi, Ilısu, Obruk, Berke, 18 Mart Çan Termik, Çayırhan Termik ve Çayırhan Linyit iÅŸletme müdürlüklerinde görev yapan personele 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 5 puan ilave edilir.
Yüksek gerilim ilave ödemesi
MADDE 39- (1) TEÄ°AÅž, EÜAÅž ve TEDAÅž genel müdürlüklerine ait enerji üretim yerleri ile özel sektör mülkiyetinde olan açık ve kapalı ÅŸalt merkezlerinde, enerji nakil hatlarının tesisi, bakımı veya kontrolü hizmetlerinde; Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri YönetmeliÄŸinde belirtilen 1000 volt ve üzeri yüksek gerilimde fiilen çalışan kamu görevlilerine her gün için 200 TL ilave ücret ödenir.
ÇAYKUR kampanya primi
MADDE 40- (1) Çay Ä°ÅŸletmeleri Genel MüdürlüÄŸünde kampanya döneminde görev yapan personele yılda beÅŸ ayı geçmemek üzere ayda 1000 TL kampanya primi ödenir.
Şeker Fabrikaları kampanya primi
MADDE 41- (1) Türkiye Åžeker Fabrikaları A.Åž. Genel MüdürlüÄŸünde kampanya döneminde görev yapan personele yılda beÅŸ ayı geçmemek üzere ayda 1000 TL kampanya primi ödenir.
Akaryakıt Ä°kmal ve NATO POL çalışanlarına ilave ödeme
Madde 42- (1) Akaryakıt Ä°kmal ve NATO POL Tesisleri Ä°ÅŸletme BaÅŸkanlığı taÅŸra teÅŸkilatında istihdam edilen kamu görevlilerinin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 15 puan ilave edilir.
(2) Akaryakıt Ä°kmal ve NATO POL Tesisleri Ä°ÅŸletme BaÅŸkanlığında güvenlik personeline En düÅŸük memur maaşının %10’u oranında maaşına ek olarak Silah Taşıma Tazminatı verilir.
(3) Akaryakıt Ä°kmal ve NATO POL Tesisleri Ä°ÅŸletme BaÅŸkanlığında nöbete gelen personel sayısının hem güvenlik hem de ÅŸahit olma dolayısı ile en az 2 (iki) kiÅŸi olması saÄŸlanır.
(4) Akaryakıt Ä°kmal ve NATO POL Tesisleri Ä°ÅŸletme BaÅŸkanlığında nöbete gelen personele nöbet süresince 1 öÄŸün yemek ve içme suyu temin edilir. Yemek ve içme suyu temin edilemediÄŸi durumda ücreti ödenir.
ÇAYKUR, TKÄ°, TTK, TEÄ°AÅž, TEDAÅž, EÜAÅž ve Eti Maden Ä°ÅŸletmeleri Genel Müdürlükleri personeline servis hizmeti
MADDE 43- (1) ÇAYKUR, TKÄ°, TTK, TEÄ°AÅž, TEDAÅž, EÜAÅž ve Eti Maden Ä°ÅŸletmeleri Genel Müdürlükleri ve bu genel müdürlüklerin baÄŸlı Ä°ÅŸletmelerin tamamında görev yapan kamu görevlilerine iÅŸe geliÅŸ ve gidiÅŸlerinde ücretsiz servis hizmeti Ä°l genelinde ve yakınındaki bir ile kadar saÄŸlanır.
DSÄ° projelerinde görev yapan personele fazla çalışma ücreti
MADDE 44- (1) Devlet Su Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünün;
DSÄ° personeline fazla çalışma ücreti
MADDE 45- (1) Devlet Su Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünün taÅŸra teÅŸkilatına dahil kadro ve ya pozisyonlarında bulunan personelden; tabii afetlerde fiilen çalışanlara, bir takvim yılında 125 saati geçmemek ve yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katını aÅŸmamak üzere fazla çalışma ücreti ödenir.
DSÄ° Tayin Dönemi
Madde 46- (1) Yılda en az 2 dönem olarak personele tayin baÅŸvurusu hakkı tanınır. EÄŸitim ve eÅŸ durumu gibi özel durumlarda dönem aranmaksızın öncelik verilir.
DSÄ° Personeline Hizmet Tahsisli Lojman Verilmesi
Madde 47- (1) DSÄ° de çalışan memurlara hizmet tahsisli lojman hakkı verilir.
DSİ Taşınır Kayıt Yetkilisi Mali Sorumluluk Tazminatı
Madde 48- (1) DSÄ° bünyesinde memur statüsünde Taşınır Kayıt Yetkilisi olarak görev yapan ambar memurlarına her ay en düÅŸük memur maaşının %10’u oranında Mali Sorumluluk Tazminatı ödenir.
ETÄ° MADEN personeline ilave ödeme
MADDE 49- (1) Eti Maden Ä°ÅŸletmeleri Genel MüdürlüÄŸünün; Bandırma Ä°ÅŸletme Müdürlüklerinde çalışan kamu görevlilerine 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 25 puan ilave edilir. Kırka, Emet, Bigadiç ve Beylikova Ä°ÅŸletme Müdürlüklerinde çalışan kamu görevlilerine 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 35 puan ilave edilir.
TKÄ° personeline ilave ödeme
MADDE 50- (1) Türkiye Kömür Ä°ÅŸletmeleri Kurumu Genel MüdürlüÄŸünün iÅŸletme müdürlüklerinde ve kontrol müdürlüklerinde çalışan kamu görevlilerine 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 35 puan ilave edilir.
(2) Bu ödeme yeraltında çalışan personele 45 puan olarak uygulanır.
TKÄ° Kömür Yardımı
MADDE 51- (1) TKÄ° bünyesinde çalışan memurlara da 6 ton/yıl kömür yardımı verilir.
TKÄ° TaÅŸra Lojman Hizmeti
MADDE 52- (1) TKÄ° bünyesindeki taÅŸradaki iÅŸletmelerin lojman imkanlarının ücretsiz tahsis edilir ve bu tahsis hakkaniyet esaslı düzenlenir.
TTK personeline ilave ödeme
MADDE 53- (1) Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu Genel MüdürlüÄŸünde baÄŸlı iÅŸletme müdürlüklerinde çalışan kamu görevlilerine 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 35 puan ilave edilir.
(2) Bu ödeme yeraltında çalışan personele 45 puan olarak uygulanır.
TTK Kömür Yardımı
MADDE 54- (1) TTK bünyesinde çalışan memurlara da 3 ton/yıl kömür yardımı verilir.
TTK Fiili Hizmet Hesabı
MADDE 55- (1) Teknik Elemanların Fiili Hizmeti (Yıpranma) hesaplanırken sadece yeraltında geçen süre deÄŸil gün içindeki toplam çalışma süresi esas alınır.
(2) Fiili Hizmet Zammı Ağır ve Tehlikeli Ä°ÅŸlerde çalışan personele herhangi bir ÅŸart aranmaksızın yılda 180 gün olarak uygulanır.
(3) Fiili Hizmet Zammı yıllık izin ve tatillerde de uygulanır.
TTK Teknikerlerine ve Memurlarına Risk ve Sorumluluk Tazminatı Teşvik olarak Verilmesi
MADDE 56- (1) TTK personeli tekniker ve memurların Risk ve Sorumluluk Tazminatı teÅŸvik ödemesi olarak uygulanır.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personeline ek ödeme
MADDE 57- (1) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında ilgili mevzuatı uyarınca yürütülen kontrol ve denetim faaliyetlerinde görevlendirilen ve denetçi belgesine sahip olanlardan;
(a) Teknik hizmetler sınıfına dahil kadrolarda bulunan personel ile
(b) Aynı veya benzer unvanlı pozisyonlarda istihdam edilen sözleÅŸmeli teknik personelin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranlarına 15 puan ilave edilir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mühendislik BranÅŸ Ünvanı ve BaÅŸ Mühendislik Kadrosu
MADDE 58- (1) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Mühendislerin branÅŸlarının da imzada kullanılması saÄŸlanır.
(2) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında 5 yıl kamuda toplam 8 yıl hizmet veren mühendislere görevde yükselme sınavı ile BaÅŸmühendis ünvanına yükselme imkânı verilir.
Sanayi Sicil, Piyasa Gözetim ve Denetimi ile Ölçü ve Ayar Ä°ÅŸlemleri Ek Özel Hizmet Tazminatı kapsamına alınması
MADDE 59- (1) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı taÅŸra teÅŸkilatınca yürütülen Sanayi Sicil Kontrolleri için firma ziyaretleri, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Ä°ÅŸlemleri, Ölçü ve Ayar Denetimleri, OSB Yerinde Tespit Ä°ÅŸlemleri, Gayrisıhhi Müessese Ruhsat Ä°ÅŸlemlerinin tamamı Ek Özel Hizmet Tazminatı kapsamında addedilir. Bu denetimlere fiilen katılan Teknik Hizmet Sınıfı dışındaki memurlara da unvanına uygun ücret ödenir.
Piyasa Gözetimi ve Denetimi Personeline Ek Ödeme
MADDE 60- (1) Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile ilgili Gözetim ve Denetim faaliyetine katılan personele ek 20 puan Kurul ve komisyon ile mevzuat hazırlanmasına yönelik etkin görev yapan personele ek ödeme 10 puan olarak uygulanır.
Yatırım Tamamlama Ekspertiz Ücreti
MADDE 61- (1) Sanayi ve Teknoloji bakanlığınca uygulanan Yatırım Tamamlama Ekspertizi iÅŸlemi için Ekspertiz ücreti 2000 TL olarak güncellenmiÅŸtir. Her yıl Memur maaÅŸ artışı ile orantılı olarak artırılır.
Ölçü ve ayar memurlarının iÅŸ riski zammı
MADDE 62- (1) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı taÅŸra teÅŸkilatı ölçü ve ayar memuru kadrolarında bulunanlara, 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara Ä°liÅŸkin Karara göre 900 puan üzerinden iÅŸ riski zammı ödenir.
Türk Standartları Enstitüsü personeline ilave ücret
MADDE 63- (1) Türk Standartları Enstitüsünde istihdam edilen personele; uygunluk deÄŸerlendirme faaliyetleri kapsamında Enstitü tarafından belirlenen standart görevlerinin üzerinde mesai saatleri dışında sonuçlandırdığı iÅŸlemler için ayda 2000 TL\'yi geçmemek üzere Enstitü tarafından belirlenen kriterlere göre ücret ödenir.
KOSGEB Ä°lave ödeme
MADDE 64- (1) Küçük ve Orta Ölçekli Ä°ÅŸletmeleri GeliÅŸtirme ve Destekleme Ä°daresi BaÅŸkanlığı’nın taÅŸra teÅŸkilatında istihdam edilen personele her ay 2000 TL ilave ücret verilir.
Sendikamızca Toplu SözleÅŸmeye Dahil Edilmesi Ä°stenen Genel Hususlar